Gratis Inspiratie

Inspirerende en praktische artikelen waar je meteen iets aan hebt.

Wat zou je doen als je niet bang was?

Wat zou je doen als je niet bang was?

Posted by: Annemarie | Posted on: november 29th, 2014 | 0 Comments

De Amerikaanse verpleegkundige Bronnie Ware werkte jarenlang in de palliatieve zorg. Zij begeleidde patiënten in de laatste weken van hun leven en voerde diepgaande gesprekken met hen. Aangekomen bij het eind van het leven, blikten de stervenden terug. Opvallend vaak spraken zij hun spijt uit over keuzes die ze al dan niet gemaakt hadden. Bronnie besloot een top 5 samen te stellen van die zaken waar haar patiënten spijt van hadden en die ze zeker anders zouden doen als ze opnieuw zouden kunnen kiezen. Ze schreef hierover het boekje ‘Als ik het leven over mocht doen’.

Dit is de top vijf: Read More

Waar je ook gaat, daar ben je

Waar je ook gaat, daar ben je

Posted by: Annemarie | Posted on: juni 11th, 2014 | 0 Comments

Misschien ken je deze uitspraak: ‘Waar je ook gaat, daar ben je’. Ik kwam hem tegen in het boek ‘Het nieuwe succes’ van Arianna Huffington. Arianna pleit voor een nieuwe definitie van succes omdat de huidige definitie – hard werken, veel geld verdienen, status, macht – mensen kapot maakt. Ze ervoer dat zelf aan den lijve, op de dag dat zij zichzelf terugvond op de vloer van haar kantoor met onder meer een gebroken jukbeen. Zeer succesvol als oprichter en uitgever van The Huffington Post, maar ook… letterlijk neergevallen van pure vermoeidheid. Read More

7 tips voor goede zelfzorg

7 tips voor goede zelfzorg

Posted by: Annemarie | Posted on: januari 31st, 2014 | 2 Comments

Eén van de uitdagingen waar veel vrouwen voor staan, is om goed voor zichzelf te zorgen. Alles en iedereen is belangrijker, de hele dag zijn ze druk bezig om het iedereen naar de zin te maken, en aan het eind van de dag vallen ze doodmoe in bed, verbaasd dat de dag alweer om is. Herkenbaar?

Goede zelfzorg is misschien wel het belangrijkste ingrediënt voor een goede gezondheid. Wie zichzelf altijd op de laatste plaats zet, krijgt (op termijn) doorgaans te maken met ongezonde emoties als schuldgevoel, boosheid, wrok en spijt (had ik maar.)… Dit zijn emoties die de hoeveelheid stresshormonen in je lichaam verhogen. Het is ongezond en zorgt ervoor dat je blijft hangen in situaties die niet goed voor je zijn. Read More

Het geheim van échte verandering

Het geheim van échte verandering

Posted by: Annemarie | Posted on: november 8th, 2013 | 0 Comments

Ze had al een flinke drempel moeten overwinnen om mij te bellen. Ik hoorde het aan haar onvaste stem. Het was duidelijk dat ze worstelde en mijn hart ging naar haar uit. Ze vertelde waar ze tegenaan liep en vroeg of ik haar zou kunnen helpen. Na mijn ‘ja, dat denk ik wel’, vroeg ze: “Hoe lang gaat dat duren, denk je?” Ik antwoordde: “Dat verschilt per persoon. De één komt 4 keer, de ander 12 keer. Dat is afhankelijk van waar je tegenaan loopt en de stappen die je kunt zetten. Kom een keer vrijblijvend kennismaken. Dan leer ik je een beetje kennen en kan ik er meer over zeggen.” Ze was duidelijk teleurgesteld. Zoveel tijd wilde ze er niet insteken, zei ze. Ze wilde er morgen vanaf zijn. En hing op… Read More

6 simpele vragen die je veerkracht vergroten

6 simpele vragen die je veerkracht vergroten

Posted by: Annemarie | Posted on: oktober 14th, 2013 | 0 Comments

Steevast als ik mensen vertel dat ik stresscounsellor ben, klinkt de reactie: “Nou, dan heb jij werk genoeg in deze tijd!” Het is waar, veel mensen ervaren stress. De huidige maatschappij gaat ons niet in de koude kleren zitten. Er wordt veel van ons gevraagd, de druk is hoog en vermeende zekerheden brokkelen meer en meer af.

Eén van de dingen die je helpen om beter met stressvolle situaties om te gaan, is een goede veerkracht. Het woord veerkracht zegt het eigenlijk al, je kunt het vergelijken met een veer waar iets aan gehangen wordt. Hoe sterker de kracht van de veer, hoe beter hij het gewicht kan dragen en hoe gemakkelijker hij terugschiet in de oude stand als het gewicht eraf gehaald wordt. Read More

De kracht van verbinding

De kracht van verbinding

Posted by: Annemarie | Posted on: september 13th, 2013 | 2 Comments

Laatst vertelde een vriend mij over zijn sollicitaties. Hij was bij twee organisaties uitgenodigd op gesprek. Bij de ene organisatie werd hij op zijn gemak gesteld en op een vriendelijke, zakelijke wijze bevraagd, bij de andere organisatie bleef men afstandelijk en stelde de vragen op een strenge manier. Mijn vriend zei: “In het eerste gesprek kwam ik veel beter uit de verf, waardoor ik echt kon laten zien wat ik in mijn mars heb.” Wat denk jij: welke werkgever heeft nu een echt goed beeld gekregen van deze sollicitant en kan een weloverwogen beslissing nemen in het belang van de organisatie?

Mensen zullen zichzelf pas laten zien, als ze zich verbonden met je voelen. Read More

  • Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3

Nieuw bedrijf: headson

Sinds 1 november 2014 werk ik fulltime binnen mijn bedrijf headson. Con-act Coaching, Counselling & Training is opgehouden te bestaan. Deze website blijft voorlopig nog in de lucht, zodat jij er als bezoeker je voordeel mee kunt doen.

Wij coachen en begeleiden nog steeds mensen en hanteren vanuit headson zakelijke tarieven. Mocht dat voor jou geen obstakel zijn, neem gerust contact met mij op.

a.degroot@headson-advies.nl

Hartelijke groet,
Annemarie