De kracht van kwetsbaarheid - Brené Brown

De kracht van kwetsbaarheid - Brené Brown

Daring_greatly
De kracht van kwetsbaarheid – Brené Brown

Brené Brown beschrijft in haar boek ‘De kracht van kwetsbaarheid’ wat het betekent om je kwetsbaar op te stellen in een wereld die gericht is op perfectionisme en het nemen van risico s zonder dat succes gegarandeerd is. Of het nu om werk, relaties of opvoeding gaat: het is eng en moeilijk om je kwetsbaar op te stellen, maar het is nog veel moeilijker om het niet te doen en jezelf af te blijven vragen: wat als ik het wel had geprobeerd?

We verwachten van onszelf en van anderen dat we elke dag de schijn ophouden om anderen te laten zien hoe goed we alles voor elkaar hebben. Kwetsbaarheid is een emotie waar bijna niemand zich prettig bij voelt. We associëren het met onzekerheid en risico s. Toch zegt Brené Brown dat juist kwetsbaarheid de basis is van alle mooie dingen in het leven als liefde, vertrouwen en vreugde.

Ze moedigt de lezer in De kracht van kwetsbaarheid aan om perfectionisme te laten varen, kwetsbaarheid en te omarmen en uitdagingen aan te gaan.

Dit boek is in het Engels verkrijgbaar onder de titel ‘Daring greatly‘.

Klik hier voor ‘De kracht van kwetsbaarheid’ van Brené Brown bij Bol.com

Aan de slag met de kracht van kwetsbaarheid?

Wil je zelf aan de slag met thema’s als kwetsbaarheid, moed, authenticiteit en schaamte? Neem dan eens een kijkje op mijn pagina ‘De kracht van kwetsbaarheid – aan de slag’

Meer over Brené Brown en de kracht van kwetsbaarheid vind je hier