De kracht van kwetsbaarheid overzicht - Brené Brown

Heel veel moois over het werk van dr. Brené Brown

Nieuw bedrijf: headson

Sinds 1 november 2014 werk ik fulltime binnen mijn bedrijf headson. Con-act Coaching, Counselling & Training is opgehouden te bestaan. Deze website blijft voorlopig nog in de lucht, zodat jij er als bezoeker je voordeel mee kunt doen.

Wij coachen en begeleiden nog steeds mensen en hanteren vanuit headson zakelijke tarieven. Mocht dat voor jou geen obstakel zijn, neem gerust contact met mij op.

a.degroot@headson-advies.nl

Hartelijke groet,
Annemarie
De kracht van kwetsbaarheid – heel veel moois over het werk van Brené Brown

Ik ben een groot fan van het werk van Brené Brown. Daarom vind je op deze pagina o.a. een aantal lezingen van haar, plus links naar interviews met haar, een column die ik schreef en haar boeken. Het beste van wat ik tegenkom, plaats ik hier. Neem de tijd om naar de resultaten van haar onderzoek te luisteren. Ik geloof dat het je leven kan veranderen. Alvast bedankt en veel leesplezier!

Prachtige TED-talk van Brené Brown over de kracht van kwetsbaarheid. De moeite van het bekijken waard!
Let op: onder het beeld kun je, nadat je op de play-knop hebt geklikt, Nederlandse ondertiteling aanklikken.

Vulnerability is our most accurate measurement of courage.
Brené Brown

Gevolgd door nog zo’n pareltje van dezelfde Brené Brown over schaamte…

Schaamte is voor vrouwen een web van onhaalbare, conflicterende, concurrerende verwachtingen over wie we moeten zijn. Het is een dwangbuis. Voor mannen gaat schaamte niet over concurrerende, conflicterende verwachtingen. Schaamte heeft met één ding te maken: zorg ervoor dat je niet overkomt als wat? Zwak.
Brené Brown

Niet de criticus is belangrijk; noch de man die ons erop wijst hoe de sterke man struikelt, of wat de doener beter had kunnen doen. Alle eer gaat naar de man die daadwerkelijk daar in de arena staat, wiens gezicht ontsierd is door vuil en bloed en zweet. Als hij in de arena staat, wint hij in het beste geval, en verliest hij in het slechtste geval, maar als hij faalt, als hij verliest, dan doet hij dat met grootse moed.
Theodore Roosevelt

De prijs die we betalen door kwetsbaarheid niet meer toe te laten in onze schaarstecultuur (het idee dat er nergens genoeg van is).

Maybe the one [idea] that we don’t talk about that is I think perhaps the most dangerous, is that we are not extraordinary enough. In this world somehow an ordinary life has become synonymous with a meaningless life. And so often we are missing what is truly important, because we’re on the quest for what is extraordinary, not understanding that in our ordinary lives, in the ordinary moments of our lives, is really where we can find the most joy.
Brené Brown

Hoe kunnen we kwetsbaarheid omarmen? Wat ik uit onderzoek leerde: door dankbaarheid te oefenen en door het gewone te eren, want dat is wat echt bijzonder is. We kunnen wedijveren met alle beelden die we zien in de media door er met dankbaarheid de beelden tegenover te zetten van wat gewoon is in ons leven: de mensen van wie we houden, onze kinderen, onze familie, ontspanning, onze gemeenschap en de natuur. […] We kunnen zo druk zijn met onze angsten dat we deze zaken, die dagelijks in ons leven plaatsvinden, over het hoofd zien. […] We zouden zo graag zeker willen weten dat ons niets overkomt en die zekerheid is er niet. Wat wel zeker is, is dat als we onszelf niet toestaan om blijdschap en liefde te ervaren, we de kans zullen missen om onze batterij op te laden met dat we nodig hebben als die moeilijke dingen ons overkomen.
Brené Brown

Het verschil tussen empathy en sympathy en de kracht van verbinding, uitgelegd door Brené en prachtig verbeeld!!

Waarom we anderen graag de schuld geven, hoe het onze relaties saboteert en waarom het enorm belangrijk is dat we dit schadelijke gedrag los laten.

Owning our story and loving ourselves through that process is the bravest thing we’ll ever do.
Brené Brown

De anatomie van vertrouwen

In deze video op de site ‘Supersoul.tv’ legt Brené aan de hand van het acroniem ‘B-R-A-V-I-N-G’ de onderdelen van ‘vertrouwen’ uit en vertelt zij waarom juist die kleine dagelijkse momenten waar je vaak niet op let, daarvoor zo belangrijk zijn.

Brené_Super_Soul

  • Boundaries: grenzen
  • Reliability: betrouwbaarheid
  • Accountability: aansprakelijkheid
  • Vault: kluis/vertrouwelijkheid
  • Integrity: integriteit
  • Non-judgment: niet oordelen
  • Generosity: ruimhartigheid

Klik hier om naar de video te gaan…

Bekijk hier een mooie aankondiging van Brené’s boek ‘Sterker dan ooit‘ (Rising Strong)

Rising Strong Trailer from Brené Brown on Vimeo.

En een mooi review van datzelfde ‘Rising strong’ in The Huffington Post.

Our job is not to deny the story, but to defy the ending–to rise strong, recognize our story, and rumble with the truth until we get to a place where we think, Yes. This is what happened. This is my truth. And I will choose how the story ends.
Brené Brown

Verder: