Alles wat je moet weten over de overgang - Saron Petronilia

Alles wat je moet weten over de overgang - Saron Petronilia
Alles wat je moet weten over de overgang – Saron Petronilia
Ergens rond je vijfenveertigste begint het: de overgang. Je lichaam en geest zullen ingrijpend veranderen. In Alles wat je moet weten over de overgang vertellen vrouwen over hormonen, opvliegers en de zegeningen van het nooit meer menstrueren. De overgang is in onze westerse cultuur een beladen fenomeen, maar dankzij dit positieve en taboedoorbrekende boek hoeft geen enkele vrouw er nog langer tegen op te zien. Integendeel. Vrouwen in de overgang beginnen met levenswijsheid aan hun nieuwe jeugd, de tweede helft van hun leven.

Dit boek is een handige gids bij alle veranderingen in de overgang. Met ruime aandacht voor lichamelijke veranderingen, de psychologische en spirituele kant van de overgang, schoonheid, relaties en seksualiteit.

Ik heb ook eens een workshop van de schrijfster gevolgd, waar ik bijzondere inzichten meekreeg. Bijvoorbeeld dat de testosteronspiegel van vrouwen stijgt na de overgang, waardoor ze zich zekerder van zichzelf gaan voelen. Denk je eens in wat dat je kan opleveren als je je nu onzeker voelt? Niet alleen dus iets om tegenop te zien, de overgang en de tijd erna. Misschien wel iets om naar uit te zien?

Op mijn eerdere oproep (voordat ik het boek zelf gelezen had) om me te laten weten wat je van het boek vindt, kreeg ik een mail van iemand die vertelde er grote moeite mee te hebben omdat een aantal voorbeelden niet strookt met haar christelijke levensvisie (bv over homeopathie en (homo)seksualiteit). Ik zet dit er even bij, zodat je dat weet. Voor mij persoonlijk is het geen reden om het boek niet te vermelden. Ook binnen christelijk Nederland zijn de meningen hierover verdeeld en ik vind de informatie over de overgang die dit boek je geeft te waardevol om niet te delen. Maar maak vooral je eigen afweging hierin.

Klik hier voor het boek bij Bol.com