Gratis Inspiratie

Inspirerende en praktische artikelen waar je meteen iets aan hebt.

Nieuw bedrijf: headson

Sinds 1 november 2014 werk ik fulltime binnen mijn bedrijf headson. Con-act Coaching, Counselling & Training is opgehouden te bestaan. Deze website blijft voorlopig nog in de lucht, zodat jij er als bezoeker je voordeel mee kunt doen.

Wij coachen en begeleiden nog steeds mensen en hanteren vanuit headson zakelijke tarieven. Mocht dat voor jou geen obstakel zijn, neem gerust contact met mij op.

a.degroot@headson-advies.nl

Hartelijke groet,
Annemarie
Het geheim van échte verandering

Posted by: Annemarie | Posted on: november 8th, 2013 | 0 Comments

Ze had al een flinke drempel moeten overwinnen om mij te bellen. Ik hoorde het aan haar onvaste stem. Het was duidelijk dat ze worstelde en mijn hart ging naar haar uit. Ze vertelde waar ze tegenaan liep en vroeg of ik haar zou kunnen helpen. Na mijn ‘ja, dat denk ik wel’, vroeg ze: “Hoe lang gaat dat duren, denk je?” Ik antwoordde: “Dat verschilt per persoon. De één komt 4 keer, de ander 12 keer. Dat is afhankelijk van waar je tegenaan loopt en de stappen die je kunt zetten. Kom een keer vrijblijvend kennismaken. Dan leer ik je een beetje kennen en kan ik er meer over zeggen.” Ze was duidelijk teleurgesteld. Zoveel tijd wilde ze er niet insteken, zei ze. Ze wilde er morgen vanaf zijn. En hing op…

Zou ze er inmiddels vanaf zijn? Ik ben bang van niet. Haar wens is wel heel begrijpelijk. Je loopt rond met een probleem waar je iedere keer je hoofd aan stoot, misschien al jaren. Gek word je ervan. Hoe mooi zou het dan zijn als een counsellor met een paar gerichte vragen het probleem als sneeuw voor de zon kon laten verdwijnen? Dat je met één gesprek klaar bent?

De praktijk: ook counsellors hebben geen toverstokje. Soms lijkt het even zo, als een gesprek of oefening een schot in de roos blijkt te zijn. Meestal is het een kwestie van werken, doorzetten en geduld. Van moed vatten, struikelen, opstaan en doorgaan.

Als je doet wat je altijd deed, zul je krijgen wat je altijd kreeg. Wil je niet meer krijgen wat je altijd kreeg, dan zul je iets anders moeten gaan doen. Dat betekent altijd je comfortzone uitgaan en de uitdaging aangaan. Afscheid nemen van wat vertrouwd is en nieuwe dingen doen die je onzeker maken. Gewoontes loslaten die je misschien al je halve leven hebt. Proberen en falen. En dat is verdraaid lastig.

MAAR…
Comfort_zone_magic
Wie de moed heeft om zijn of haar comfortzone uit te gaan, gaat magie ervaren.
Ik zie het steeds weer. Van iedereen die ik heb begeleid en die heeft doorgezet, is er niet één die achteraf spijt heeft van het verlaten van zijn of haar comfortzone. Er is er ook niet één die terug wil naar de oude situatie. Logisch, iedereen voelt zich sterker, vervulder, gelukkiger en vrijer. En wie beter in zijn of haar vel zit, heeft de wereld meer te geven.

Waar je ook tegenaan loopt, groot of klein, buiten je comfortzone ligt de oplossing waar je naar op zoek bent. Stap eruit en stretch jezelf, maar zonder jezelf te stressen. Daag jezelf op zo’n manier uit dat je het gevoel houdt dat je het aankunt. Dat betekent met kleine, haalbare stappen én met de hulp van de mensen om je heen. Want je moet het dan wel zelf doen, je hoeft het niet alleen te doen.

Binnen je comfortzone weet je waar je aan toe bent. Dat voelt fijn, maar je blijft ook onrustig. Of misschien zelfs ronduit ongelukkig. Het liefst verdoof je dat gevoel. Met eten, drinken, shoppen, te hard werken. Het lastige met gevoelens is alleen dat je ze niet selectief kunt verdoven. Met de negatieve gevoelens verdoof je ook de positieve. Je wordt mat, ervaart minder plezier, durft je dromen niet te realiseren, ontplooit je talenten niet en als je niet oppast raak je verbitterd.

Stap je uit je comfortzone en stretch je jezelf steeds een klein beetje meer, dan zul je merken dat je je beter en sterker gaat voelen. Dat je beter kunt omgaan met wat er op je pad komt. Je leert jezelf en de mensen om je heen beter kennen, doorziet situaties sneller en leert onderscheiden wat wel en niet belangrijk is om je druk over te maken. Je krijgt grip op je leven en kunt je talenten voluit ontwikkelen en inzetten voor de wereld om je heen.

Dat is échte verandering en dat is de investering meer dan waard!

Auteursrecht gebruikt beeld: makaule / 123RF Stockfoto

Deel dit artikel…

Comments are closed.